Párkapcsolati Tanácsadás

/A két fél életközössége általi konfliktusok, problémák magasabb rendű okainak feltárása és feloldása terápiás eszközökkel./

Amikor az embereket megkérdezik, hogy mire is vágynak a leginkább, a boldog párkapcsolat mindig dobogós helyen végez. Az életünk központi témája tehát, és hatalmas energiákat vetünk be a cél érdekében. A szerelem magaslataiból, szárnyaló érzelmeiből, magas dimenzióiból sokszor azonban a mélybe zuhanunk, és jó esetben kapálózva keressük a kiutat a problémák magasló tornyai alól, de a legtöbb esetben a könnyebb utat választva az emberek a szakítás, vagy feladás, neheztelés és harag mellett döntenek.

Egy párkapcsolatnál nincsen nagyobb személyiségfejlesztő tréning.

Két ember kapcsolata pedig pont addig működőképes, amíg együtt még van mit tanulniuk, s amíg él a motiváció, hogy az újra – és újra felbukkanó problémák mögöttes okait feltárva saját személyiségfejlődésük egy magasabb szintjét elérjék. Nincs két egyforma ember, más-más családi háttérrel, érzelem – és tapasztalati világgal, egyéni mintákkal, fájdalomkupaccal és blokkhalommal érkezünk meg egy párkapcsolatba, nem csoda hát, ha hamar konfrontálódik két ember, és néha döbbenten tekint a másikra a számára szokatlan reakciók láttán. Viszont már a nagy bölcsek is megmondták: „ami kívül, az belül, ami fent, az lent”, vagyis a belső világunk mindig kivetül és egy másik ember gyakran tükröt mutatva felénk szembesít hiányosságainkkal. Ez nagyon fájdalmas tud lenni.

Micsoda csapda ez, nemde? Adott egy égető vágy, hogy a másik felünket megtalálva, boldogságban, harmóniában teljesedjen ki az életünk, és adott ehhez egy nagy labirintus, az érzelmek és lelkünk bugyrainak elképesztő kavalkádja.

A jó hír azonban, hogy ha a két fél felismeri, hogy mi is volt a célja az életnek azzal, hogy összesodorta őket, ha felismerik, hogy mik is azok a dolgok a másikban, amik őt fejlesztik, tanítják, avagy hogyan is tudnának a másiknak segíteni, hogy a személyes élettörténetében a csorbákat kiköszörülve velünk nagyobb szeretetben és harmóniában élhessen, akkor minden esély megvan egy kiteljesedett, beteljesült kapcsolatra, s a feladás helyett megtörténik a két ember valódi sorközösséggé formálódása.

Két ember közös boldogságának egyik fontos kulcsa: önmaguk ismerete.

“Mielőtt bevonzhatnád és felismerhetnéd a lelki társad, előbb saját magaddal, a saját lelkeddel kell összhangba kerülnöd. A legtöbb ember azért akar társat magának, hogy elfedhesse vele a saját hiányosságait. Ilyeneket mondanak, mint: „Nélküled semmi volnék, ha te nem lennél semmit sem érnék.” – meg kell tanulnotok, hogy mindaz, amit megtapasztaltok a saját rezgéseidre adott válaszként jelenik meg az életetekben. Ha ti nem érzitek magatokat teljesnek, csak olyan embereket vonzhattok, akik szintén nem érzik magukat teljesnek; és miután a kezdeti lángolás és lila köd elmúlik, egymást teszitek majd felelőssé, hogy miért nem adja meg a másik, amire szükségetek van.

Ha viszont először időt szántok arra, hogy összhangba kerüljetek önmagatokkal, átérezve a teljességet, már úgy fogjátok érezni, hogy egyszerűen nincs szükségetek senkire, hogy értékessé tegyen, illetve kiegészítsen. És amikor huzamosabb ideig ebben a lelkiállapotban vagytok, akkor betoppan valaki, vagy felismersz valakit, és kételkedés nélkül tudod: ‘Ő az!’ – nem lesz benned hiány, sem félelem. Az illető a teljességed tükre lesz. Mivel Te teljesnek érezted magad, ő is így fogja érezni magát, és ekkor megindulhat az igazi játék, és a nagybetűs közös teremtés, amit két Isteni energia együtt él meg. A legjobb móka mind közül.”
(Abraham-Hicks)

A konfliktusokhoz, problémákhoz való hozzáállást kell tehát megváltoztatni, s a problémák mögött a fejlődés lehetőség meglátni, és a szeretet, elfogadás, megbocsájtást, tehát a tudatosság egy magasabb szintjére együtt emelkedni.

“Az egész Világmindenséget meglátni egy személyben, és egyetlen teremtmény lényét egészen Istenig tágítani – ez a szeretet.” (G.B.)

Ha úgy érzed, hogy bizony, a ti kapcsolatotok az égben köttetett, de elakadtatok egymás fonalainak gomolyaglabirintusában, a szeretet érzését már a neheztelés, fájdalom írja felül, nem értitek már egymás nyelvét, más a szeretetnyelvetek, eltűnt esetleg az intimitás a kapcsolatotokból, netán szexuális problémáitok lennétek, forduljatok hozzám bizalommal.

A párkapcsolati coachingra jöhetsz egyedül is akár párban élsz, vagy pár nélkül, vagy érkezhettek együtt is párként.

Ha egyedül érkezek, ezeknek az alkalmaknak a díja megegyezik az egyéni konzultáció díjával (75 perc 20e Ft). Ha párként érkeztek párkapcsolati konzultációra, ennek az időtartama és díjazása: 90 perc és 25e Ft.) Ha a pár mindkét tagja részt szeretne venni a folyamatban, akkor páros és egyéni alkalmakon is fogunk találkozni. Ezt mindig egyénre szabottan alakítjuk ki.

A konzultáció helyszíne: Az egyéni konzultáció személyesen történik, helyszíne pedig Budapesten, A XI. kerületben a Kanizsai utca 26. szám alatt található. Fizikai távolság, vagy egyéb okok esetén, amikor nehezen megoldható a fizikai találkozás, online is van lehetőség az egyéni konzultációra.

A konzultációs alkalmak díjai: az egyéni alkalmak díja 20e Ft és 75 percet vesznek igénybe. A páros alkalmak díja 25e Ft és 90 perc.

Bejelentkezés: a bejelentkezések telefonon (+36/20/590-46-36), vagy e-mailben történnek (info@lelekmedicina.hu)

Előzetes egyeztetés: Az első alkalmunk előtt van lehetőség egy egyeztetésre telefonon (ingyenesen), amikor röviden bemutatkozunk, elmondom, hogyan zajlanak a konzultációk, s átbeszéljük a felmerülő kérdéseket.

Időpontlemondási feltételek: a megbeszélt időpontot 48 órával előtte még tudod módosítani, vagy lemondani. Ezt követően a lemondás díjköteles. (Kivételt képez ez alól, ha betegség miatt történik a lemondás.)

Nagy szeretettel várok Mindenkit!

Borza Zsuzsanna
Egészségfejlesztő Mentálhigiénés szakember
Új Medicina Konzulens, Mindfulness tréner
Önismereti Mentor, Családállító