André Stern Magyarországon 05.28.2017.

Nagy szeretettel ajánlom nektek ezt az egésznapos, előadással egybekötött könyvbemutatót, ami Arno és André Stern: “Az édesapám a barátom – A boldog fúk titka” című könyv magyar megjelenése alkalmából rendeznek meg Budapesten.

Aki hallott már André Sternről, tudja, hogy az eddig megjelent könyveivel is már alapjaiban rengette meg a gyermekünkhöz, a gyermekneveléshez, az oktatáshoz és az önmagunkhoz való hozzáállást. A könyvei tehát nem csak szülőkhöz szólnak. Mindenkihez, aki szeretné Önmagát és az Életét jobban megérteni.
Az „…És sosem jártam iskolába”, és a „Játssz, hogy tanulj, hogy élj!” c. nagysikerű aranykori könyvei után ezalkalommal az édesapával, az édesapjával való kapcsolódásra helyezi a fókuszt, s mindarra a bizalommal teli kölcsönös jelenlétre, ami emberré és férfivé válásában nagy szerepet játszott.

Az előadás részben francia nyelven, részben német nyelven fog zajlani. Természetesen tolmácsolás lesz, de kiváló lehetőség a nyelvgyakorlásra is.

Én személy szerint nagyon várom ezt az előadást, és kíváncsian várom az új könyv, és az íróinak a forradalmi gondolatait.
Tapasztalt szülőként és terapeutaként is intenzíven foglalkoztat ez a téma, de különösen a szülőség személyiséget formáló hatása, s a szülőség tévedései abban a tekintetben, hogy sokan hogyan merülnek bele önmaguk elől menekülve ebbe a státuszba és címkébe, vagy pl. hogyan használják fel a gyermeket arra, hogy kiéljék, megtorolják rajtuk a saját gyermekkori sérelmeiket. Nagy tudatosság és igazi felelősségvállalás kell ahhoz, hogy ezt valaki valóban maradéktalanul jól csinálja. Hogy csakis a tisztelet, szeretet és bizalom jelen legyen, s hogy elkerüljük azt, hogy kivetítgetünk dolgokat a gyermekre, s hogy elkerüljük azt, hogy úgy akarjuk a bennünk lévő sértett kisgyermeket kiengesztelni, hogy kihasználjuk, hogy ő a kicsi és kiszolgáltatott.
A kellő önismeret a kulcs, ahogy egy párkapcsolatban is. Amíg nem elég tudatosak a felek, csak az egók félelemalapú játszmája zajlik az önzetlen, szeretetteljes, elvárásnélküli kapcsolódás helyett.
Tanulság: az Önismeret kiemelkedően fontos, ha boldogulni akarunk minden téren. 🙂 Itt az ideje, hogy a játszmák helyét átvegye a szabadság, a másik ember szabad akaratának és szuverenitásának a tisztelete és elfogadása, és a békés, támogató egymás mellett élés, együttélés.

Tervezett program:
* Arno Stern előadás – francia nyelven, tolmácsolással
* André Stern előadás – francia nyelven, tolmácsolással
* Kérdések és válaszok
* Dedikálás, és beszélgetés a szerzőkkel
* Külön teremben: magyar szabadon tanulók találkozója, beszélgetés

Részletes információk és jegyrendelés:
www.sosemjartamiskolaba.hu/konyvbemutato

FB esemény:

https://www.facebook.com/events/644012762451053/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22page%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22page_upcoming_events_card%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%2C%22has_source%22%3Atrue%7D