Rólam mondták

„Másfél éve szorongásos tünetekkel, alkoholproblémákkal, kötődési zavarokkal, és egy teljesen téves énképpel és látásmóddal érkeztem Zsuzsihoz. Azóta megváltozott az életem. Sokkal jobban vagyok, és teljesen máshogy látom a világot. A szorongásom elmúlt, az alkoholproblémáim is, életmódot és látásmódot váltottam. Az emberi kapcsolataim és a kötődési lehetőségeim is jó irányba változtak. A Zsuzsival közös munka során, úgy érzem, hogy rengeteget változtam és fejlődtem. Mélyebb és igazabb az önismeretem, megismertem egy olyan ok-okozati összefüggésrendszert, ami ugyan nehezebb út, mint amin eddig jártam, de azzal a fajta szembenézéssel és felelősségvállalással, amit eddig elkerültem, de ez az új út megkövetel, már meg tudok birkózni, sőt, az életem fontos része lett és erőforrásommá vált. Nincsenek arra szavak, hogy Zsuzsitól mennyit kaptam. / J. Tamás

„Zsuzsi őszinte. Azért fontos ezt kiemelnem, mert az őszinteséget néha nehéz elfogadni, de az az egyetlen útja a változásnak. Segítségével felismertem az elmúlt évek családállításain és az elmúlt hónapok egyéni konzultációin, hogy ki kell jönni az áldozatszerepből, valamint, hogy mindenből tanulhatunk. Zsuzsi segít megérteni az összefüggéseket, és kihangosítja az élet által tartott tükröket, amiket egyre jobban az önismeret és az önszeretet szemüvegén keresztül látok. Mind a csoportos állítások, mind az egyéni ülések alatt biztonságban és megértve érzem magam, de nem tutujgat, hanem teret ad és tart a fejlődésnek. / L. Dalma

„2019-ben kezdtem Zsuzsannához járni egyéni konzultációra. Akkoriban eléggé magam alatt voltam, az összes problémámért másokat hibáztattam, és a cinikus nézőpontomból nem tudtam kijönni. Nagyon fontos volt az ő objektív, ítélkezésmentes jelenléte ahhoz, hogy a segítségével felismerjem, hogy hogyan mérgezem a mindennapjaimat a viselkedésemmel. Fáradságos munkával változtam meg, közben rendszeresen átbeszéltem vele a konzultációkon, hogy éppen miben vagyok, hogyan érzem magam, és milyen félelmek jönnek fel bennem a továbblépéssel kapcsolatban. Azóta nagyon más lettem, most már kedvesebb, szeretetteljesebb és elfogadóbb vagyok másokkal. Hálás vagyok Zsuzsannának, hogy ő mindig hitt bennem, akkor is, amikor én magam még nem hittem.” /  Z. Róbert

“Kedves Olvasó! Borza Zsuzsannát, Zsu-t szívből ajánlom, ha valóban szeretnél fejlődni az önismeret terén. Több éves, közös munkánk megtanított, hogy a múltban történtekre nem tekinthetünk úgy, mintha meg sem történt volna, mert azok elakadásokat okoznak a fejlődésben. Zsu szakmai hozzáértésével, tapasztalatával, alkalmazott módszereivel sikerült azokkal szembenézni, elfogadni ( nemcsak a rossz dolgokra gondolok) és egy csodás útra lépni, amiért hálás köszönet! Kedves Olvasó! Ha megértél a változásra, szeretnéd önmagad megismerni, a működésedre válaszokat kapni, Zsu-t ajánlom, a számomra leghitelesebb szakembert, embert!” / Dia

“Zsuzsival, fél évvel ezelőtt kezdtük meg a közös munkát, úgy érzem az első perctől kezdve nyitottan állt ahhoz a problémakörhöz, amivel kapcsolatban megkerestem őt. Hamar átlátta a helyzetet, így a támogató, de ugyanakkor határozott személyiségének köszönhetően, úgy érzem, hogy az online és a személyes találkozóink is mindig eredményesek. Kérdezéstechnikája kiemelkedő, rögtön rátapint a lényegre és a találkozók során mindig megtalálja az egyensúlyt abban, hogy feloldjuk az aktuális nehézségeket, de az általam megfogalmazott cél elérése is fókuszban maradjon. Nagy örömmel ajánlom Zsuzsit mindenkinek.” / F.A.

“Három évvel ezelőtt vettem fel a kapcsolatot veled és együttműködésünk azóta is fennáll. Egy barátom ajánlása alapján kerestelek fel. Sok aggodalmam volt, mivel nem volt igazán elképzelésem róla, hogyan fog kinézni az első konzultációnk, mit fogsz rólam gondolni, hogyan fogunk kommunikálni és a későbbiekben miken fogok keresztül menni. Legelőször a családállítás módszere érdekelt, szerettem volna megtapasztalni és ezáltal válaszokat szerezni életem elakadásaira.
Sokáig nehezen tudtam megfogalmazni neked azt a legfontosabb dolgot, ami elindított az önismereti úton. Végtére is, ahogy végig gondolom az eseményeket, az elsődleges nyomvonalnak, a párkapcsolati belső feszültségeim számítottak és még továbbra is foglalkoztatnak. Ezen keresztül bomlott ki a szenvedéstörténetem. Nem éreztem magam érzelmileg biztonságban, nagyon nem volt rendben a fizikai és mentális közérzetem. Sérelmeztem a gyerekkoromban átélt élményeket, a szüleim kapcsolatát. Szégyelltem a bukdácsolásaimat, az addig volt partnereimet, nem voltam büszke magamra. Úgy éreztem erősen megkéstem a saját fejlődésemmel, a terveim és álmaim kudarcba fulladtak, elfogytak az ötleteim, nem tudtam végezni a munkámat ahogyan azt szerettem volna, az önbecsülésem pedig a béka feneke alatt volt. Nem éreztem azt, hogy a gondolataimat és érzéseimet biztonsággal megosztanám a környezetemben bárkivel, nem éreztem azt, hogy megértenének. Éppen új párkapcsolatba kezdtem és úgy gondoltam, egyben az utolsóba is. Úgy gondoltam, most lesz itt az ideje egyszer és mindenkorra a dolgaim végére járni és tisztázni magamban az igazságokat.

Azt egyértelműen éreztem, hogy nekem meg kell találnom a számomra legmegfelelőbb szakembert, akinek a személyisége, a hozzáállása azt tükrözi számomra, hogy értékes ember vagyok. Tényleges, mélységes tanulási folyamatra vágytam, amelyet biztonságos és szeretetteljes közegben élhetek meg, amely igazodik a képességeimhez. Különösen tetszett a megfelelő arányban adagolt objektív hozzáállásod, mely megakadályozta a kicsapongásaimat és stabilitást nyújtott, hogy mindig tudjam hol van az én helyem ebben a történetben. Egyéni konzultációink során nagyon sokrétű témakörökről beszélgettünk. Célul tűztem ki, hogy mindent megmozgatok magamban, ki akartam hozni magamból a legjobbat, azáltal hogy vakmerően szembenézek a legnagyobb félelmeimmel. Megosztom azokat az érzéseimet amiket még magammal sem szívesen osztok meg.

Talán, sőt biztosan sokszor lehettem sok. Nem tudom, hogy hogyan élted meg ezeket a pillanatokat. Csak megközelítőleg sejthetem, hogy mekkora kihívás volt számodra az, hogy megbirkózz velem, mikor nagyon nem voltam jól. A rengeteg játszma és időhúzás, a sok zavaros gondolatomban lévő értelem kihámozása, mikor képtelen voltam kifejezni magam… Belátom, időm nagy részét töltöttem el azzal, hogy figyelmet kapjak tőled és azzal sem voltam tisztában hogy ezek nálam főként kommunikációs és viselkedési zavarokban nyilatkoznak meg.

Valójában olyan fajta türelmet és szeretetet tapasztaltam felőled, amilyet mástól nem. Olyan voltál velem, akár egy jó szülő a gyermekével, egy elkötelezett, felelős tanár a diákjával vagy mint egy szigorú de meleg szívű barát.
Szerencsére ezek az erősen figyelemhiányos időszakaim felszámolódtak, legalábbis sikerült ezt egy egészségesebb mederbe terelni. Ezzel alkalmam nyílik arra, hogy a konzultációinkon és a csoportos foglalkozásokon még jobban magamra figyeljek. Egyre kevesebb a kilengésem és megtanultam a segítségeddel türelemmel fordulni saját magamhoz. Az utóbbi időkben a csoportos foglalkozásokon segítő szerepben szoktam érkezni, amiben nagyon szuper lehetőséget láttam meg. A segítő szerepeken keresztül, sokkal jobban érzékelem az empátiát magamban. Régebben megrémültem egy-egy negatív szerepkörtől, de egyrészt be kellett látnom, hogy ezek a személyiségemhez tartozó minták, másrészt hálás vagyok, hogy ezek biztonságos keretek között kerülnek a felszínre. Gyakran gondolok arra, hogy igazán hálás lehetek azért, hogy a valóságom tudatosabban íródik tovább, hogy mi lett volna velem ha egy-egy feldolgozott témakör az életben kegyetlenül arcon talál és egyedül állok benne eszköztelenül…
A csoportos foglalkozások számomra egy konstruktív szociális háló szerepét is betöltik. Lettek új ismerőseim és barátaim, akikkel belső témakörökről beszélgethetek és erősítjük egymást. Szeretek találkozni a visszatérőkkel és lenyűgözőnek találom a fejlődésüket. Látom azt, hogy nem vagyok egyedül és a tapasztalataim mennyire jelentősek.

Nem állítom azt, hogy idő közben ne lettem volna kíváncsi más szakemberek kínálatára. Az igazság az, hogy bárhol máshol ahol próbálkoztam, úgy éreztem falak tartanak távol. Veled az együtt töltött munka, kölcsönös és alázatos, amely miatt nekem felejthetetlen élmény. Nagy út van mögöttem, és még sok előttem. Reménykedem benne, hogy amíg csak a lehetőségek engedik, tanulhatok még tőled és csodálhatom ennek a munkának a nagyságát. Példaképemnek is szívesen választalak, de már meg is tettem. 🙂 Sok hálával és szeretettel:Soós Dalma”

“Miért jó Zsuzsihoz járni?

–          Mert mindig feltesz egy olyan kérdést, amin gondolkodhatsz és egy idő után rájössz, hogy milyen sok mindenre rámutat, rávilágít a kérdés.

–          Mert a konzultáció során olyan terheket vesz le a válladról egy-egy mondattal, amiről nem is tudtál. Ettől pedig fizikailag megkönnyebbülsz.

–          Mert bár nagyon kedves és aranyos, de nem hagyja, hogy eltérítsd, vezet téged, hogy fejlődj

–          új nézőponto(ka)t ad, ami nagyon sok problémára megoldást nyújt.

Én már nagyon sok embernek ajánlottam, mert olyan hiteles és saját bőrömön, lelkemen tapasztalom/tapasztaltam meg, hogy   mekkorát tud változni az ember maga és ezáltal az élete is. Valahogy benne tényleg ötvöződik a pszichológus és a coach és szerintem sokaknak pont erre van szüksége. Nekem biztosan. ” / W.H.