Egyéni konzultáció

“Akkor lehetünk boldogok, ha átformáljuk a dolgokhoz fűződő hozzáállásunkat és gondolatainkat.” Dalai láma

Nagy szeretettel várom minden kedves régi, s új kliensemet az egyéni konzultációkon, ahol minden esetben személyre szabottan látunk hozzá az önismereti munkához, az önmegismeréshez, a belső erőik felfedezéséhez, a kompetenciák fejlesztéséhez, s a lélek sérült részeinek felismeréséhez, feltárásához, s feloldásához is. Célunk, hogy az önértékelés reálisabb szintre kerüljön, az önértékelés, önelfogadás magasabb szintre fejlődjön, és képes légy a jelenlegi, s a később felmerülő elakadásaidon is önerőből túljutni. A legnagyobb fókuszt az önmegismerés, önszeretet kapja, és még sok olyan fontos dolog elsajátítása, ami egy életen át a legfontosabb és leghasznosabb segítő útitársul szolgálhat.

Ez egy olyan közös, intenzív munka, ahol együtt célirányosan feltérképezzük a jelenlegi hitrendszeredet, érzelmi és gondolati mintáidat, a jelened elakadásait felderítjük, a mögöttes okait felgöngyölítjük, hogy a tudatosulás és egy érzelmi és tudati átalakítással, transzformációval feloldódhasson, s a helyét egy tisztább működés vehesse át.

“Nézz befelé. A belsőd a forrása minden jónak.” Marcus Aurelius

A foglalkozásokon nem zajlik terápia, vagy gyógyítás, diagnózist sem állítunk fel. Mindezek, illetve a pszichés, mentális betegségek más szakember hatáskörébe tartoznak. Ilyen esetben klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta szakpszichológus, vagy pszichiáter felkeresése javasolt. Ezek kívül viszont széleskörű segítséget kaphatsz nálam, ha megtisztelsz bizalmaddal. A folyamat közben partnerként, segítőként viszonyulok hozzád. A tudásodra és belső erőforrásaidra alapozva egy támogató, empatikus konzultatív folyamat közben együtt megtaláljuk a megoldásokat.

Az egyéni konzultációink egy bizalmas légkörben történő mély, transzformatív utazás, ami által önmagadra találhatsz, megismerheted önmagadat, s az életed történéseinek összefüggéseit, s mozgatórugóit. A feltett kérdésekre adott válaszaid által saját magad válsz tudatossá arra, hogy miben vagy, s mik a jelenlegi problémáid mögöttes okai, s így rálelhetsz a megoldásokra is. A problémáink, elakadt, vagy nem jól működő életterületeink okait feltárni nem könnyű feladat, sok kirakósból is állhat a történetünk, de annál izgalmasabb ezeket végül egymás mellé rakni, s érezni azt a megkönnyebbülést, amit az igazság, a tudatosítás és elengedés felszabadító ereje ad.

Többnyire a jelennel foglalkozunk, s onnan haladunk a jövő felé, de a múltra is rátekintünk, ha szükséges. Az eddigi életvonalunk átvilágítása mellett az életünk első 30 hónapjának a történései kiemelten fontosak, az ott történtek erősen meghatározzák az illető későbbi sorsát, ahogy az anyai és apai minták is, emellett több generációig a felmenőink sorsa, történetei, titkai is hatnak ránk, összefüggésben lehetnek a működésünkkel, érzelmi, lelki állapotunkkal, elakadásainkkal, vonzásunkkal, ismétlődő szituációinkkal, reakcióinkkal. Érdemes minden vizsgálandó teret alaposan átfésülni, hogy minél jobban megismerhessük magunkat, és hogy feltárulhassanak a tanulófolyamataink, amikért ide leszülettünk. A mély önismereti-lelki munka mellett az életmódbeli elemekre is kitérünk. Ha szükséges, egy sok mindenre kiterjedő, átfogó új, egészségesebb életmód elemeit is elsajátíthatja a hozzám forduló személyre szabottan.

Az egyéni konzultációink során egyénre szabottan bizonyos módszertani eszközök és gyakorlatok is megjelenhetnek. Amennyiben előreviszik a folyamatokat, s hatékonyabbá válik tőle a közös munkánk, bátran alkalmazni is fogjuk őket. Ezek lehetnek klasszikus coaching eszközök, pl. rajzolás, kártyák, vagy speciálisabb Mindfulness, Tudatos Jelenlétet támogató technikák, vizualizációk, meditációk, jelenlét gyakorlatok.

A legtöbb, egyéni konzultációra járó kliensem időközönként, vagy gyakran családállításokon is részt vesz, mert így kap egy plusz segítséget ahhoz, hogy kijöjjön a vakfoltjaiból, s így elkerülhetetlenül a tisztább működés állapota felé haladjon. A csoportos családállítás tehát kiváló kiegészítője lehet az egyéni konzultációkon végzet közös munkának, a belső folyamatok transzformatív ereje fokozódik, s a dolgok a helyükre kerülnek. Rendszeresen tartok családállítást, mert a mai kor egyik leghatékonyabb önismereti módszerének tartom. Nem véletlenül nagyon szeretik is az emberek, bár kell hozzá egyfajta bátorság is, mert a dolgainkkal, önmagunkkal, a mély lelki tartalmainkkal igazán szembenézni néha nem könnyű, viszont érdemes megtenni. Ez a módszer pedig pont ezt adja meg: egy nagyon direkt, valós képet, amivel kikerülhetetlenül szembenézhetünk, ha készen állunk rá.

Az egyéni konzultációk egymásra épülnek, egy olyan láncolatot képeznek, mint ahogy a hagymahájak is rétegződnek, s egymással szorosan összekapcsolódnak. Ahogy egy téma feltárul, s feloldódik végül, előbukkan alóla a következő, várva az elengedést, gyógyulást. Soklépcsős, precíz, nagy odafigyelést igénylő, ám de izgalmas munka ez önmagunkon. Érdemes minél előbb belevágni! 🙂 A konzultációkon gyakran otthon végezhető gyakorlatokat is adok, így segítve az otthoni további lelki emelkedést, fejlődést, tudatosság felé lépegetést.

Témák, akikkel kapcsolatban bátran fordulhatsz hozzám:

 • Önmegismerés, önismereti fejlődés
 • Önbizalom, önelfogadás, önértékelés
 • Megterhelő, egyensúlyvesztéssel járó élethelyzetek
 • Konfliktus – és döntéshelyzetek
 • Krízishelyzetek kezelése
 • Gyász, veszteségélmények feldolgozása
 • Kapcsolati problémák
 • Kötődési zavarok
 • Érzelmi, hangulati, motivációs nehézségek
 • Családi, párkapcsolati problémák, döntéshelyzetek
 • Életvezetési nehézségek
 • Munkahelyi nehézségek, és karrierproblémák
 • Szorongás
 • Stresszel való megküzdés
 • Érzelemszabályozási problémák, a megingott stabilitás visszaállítása
 • Függőségek
 • Kommunikációs és empatikus készségek fejlesztése
 • Meditáció, tudatos, éber jelenlét gyakorlása
 • Szorongásból nyugodt jelenlét és bizalom
 • Életmódváltás – Egészséges életmód
 • Testi tünetek, betegségek – az Egészséghez vezető úthoz való visszatalálás a pszichés okok feltárásán és a pszichés tényezők rendbetételén keresztül – Új Germán Gyógytudomány
 • Gyermekvárás, szülőség
 • Meddőségi problémák, mesterséges megtermékenyítés
 • Tudatos gyermeknevelés
 • Harmonikus szülő-gyermek kapcsolat
 • A Férfi és Nő szerepeinek, minőségeinek felfedezése, a belső és külső dinamikák helyreállítása, harmonikus és tudatos párkapcsolat

Kapcsolati keretek:

A konzultáció helyszíne: Az egyéni konzultációk Budapesten személyesen zajlanak két helyszínen is:

 • EJTK Pszichológia Terápiás Központ, Bp. XI. Egry József u. 19. vagy
 • Lótuszvirág Önismereti Műhely, Bp. XI. Kanizsai utca 26.
 • Fizikai távolság, vagy egyéb okok esetén, amikor nehezen megoldható a fizikai találkozás, online is van lehetőség az egyéni konzultációra.

A konzultáció díja: 20e Ft és 75 percet vesz igénybe.

Bejelentkezés: a bejelentkezések telefonon (+36/20/590-46-36), vagy e-mailben történnek (info@lelekmedicina.hu)

Előzetes egyeztetés: Az első alkalmunk előtt van lehetőség egy egyeztetésre telefonon (ingyenesen), amikor röviden bemutatkozunk, elmondom, hogyan zajlanak a konzultációk, s átbeszéljük a felmerülő kérdéseket.

Időpontlemondási feltételek: a megbeszélt időpontot 48 órával előtte még tudod módosítani, vagy lemondani. Ezt követően a lemondás díjköteles.

Nagy szeretettel várok Mindenkit!

Borza Zsuzsanna
Egészségfejlesztő Mentálhigiénés szakember
Új Germán Gyógytudomány Konzulens
Mindfulness MBCT tanár, Családállító