04.30. Családállítás

“A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság.” Buddha

A családállítás nem véletlenül lett mára már az egyik legnépszerűbb az önismereti módszerek körében. Érthető, pontos, gyors és hatékony. Egy nap alatt annyit tanulhatunk és oldódhatunk általa, mint máshogy néha csak évek alatt. Köszönjük Bert Hellingernek, aki ennek a módszernek a szülőatyja, hogy elénk tárta ezt a lehetőséget, s egy ekkora kincset elérhetővé tett az útkereső, tudatosságra törekvő, önmagukat megismerni és fejleszteni vágyó emberek számára.

Bert Hellinger német pszochoterapeuta nevéhez fűződő családállítás módszere mellett Dr. Gilbert Renaud Recall Healing módszere és Dr. Hamer Új Medicina irányzata, ismeretei is felbukkannak a nap során, ha szükséges. Nem érjük be kevesebbel, mint hogy a felismerések által kapjunk egy intenzív, katartikus lökést, ami kimozdít minket végre az elakadásból, s a korlátok alól. Minden követ megmozgatunk, hogy a nehéz élethelyzeteket, elakadásokat könnyedség, oldódás, s egy boldogabb, sikeresebb élet váltsa fel, a fizikai tüneteket, betegségeket pedig a gondtalan egészség öröme. A kérdéseket és a tehetetlenséget megkönnyebbülést hozó felismerések és tudás váltsa fel. 

A családállítás egy önismeretet fejlesztő, önfeltáró módszer tehát. A népszerűségét legfőképpen azért érdemelte ki, mert rendkívül hatékony és pontos, emellett a benne résztvevők rövid idő, mindössze egy nap alatt rá tudnak látni, s megoldást is találni olyan dolgokra, amikre talán már évek óta keresték a választ, s amikben régóta el vannak akadva. Az önismeret, a tudatosulás útja néha igen göröngyös, mert míg másoknak könnyebben tudunk segíteni, gyakran pont a saját problémáink megfejtése, s megoldása okozza a nagyobb fejtörést, hisz vakfoltosak vagyunk rájuk.

A családállítás a nevével ellentétben nem csupán a családunkról, abban betöltött helyünkről, vagy a benne résztvevőkkel való kapcsolatunk rendbetételéről szól. Sokkal több annál. Az egyén teljes életének, s annak történéseinek, elakadásainak okainak megértésében, s a megoldásában segít azzal, hogy a csoport által létrejött tér elkezdi megmutatni a történetünk szereplőinek valódi érzelmeit, örömeit, vagy fájdalmát. Nem csak családtagokat, személyeket, hanem testi tüneteket, fogalmakat és konkrét konfliktusokat is meg tudunk vizsgálni, hogy vajon miért vannak jelen az életünkben, mit kell általuk felismernünk, min kell változtatnunk. Akár arra is választ kaphatunk, hogy milyen pontos feladattal érkeztünk, s mi felé kell haladnunk, pontosabban a lelkünk valójában mire, és kire vágyik.

A családállítások során mindez kendőzetlenül megjelenik, így adva katartikus megértést és segítséget a továbblépéshez. Segít megérteni, hogyan, hol, és mikor akadt meg, hol borult meg a családunk szeretettere, a karrierterületünk, vagy a belső harmóniánk, vagy egészségünk, s mi hiányzik, mit kell tenni hozzá, hogy elérjük. Életünk során számtalan dolog ér minket, ami kibillenthet a harmóniánkból, az életünk jól körülhatárolt drámai eseményei mellett olyan sorsunkat befolyásoló tényezők is vannak, amikre sokan nem gondolnak: a fogantatásunk, magzati korunk, születésélményünk, kisgyermekkorunk… Ezeknek az alapvető fontosságú időszakoknak a feltárásában a Recall Healing tudása segít nekünk, akár lelki, akár testi problémával érkezünk. A Recall Healing, s testvére, az Új Medicina segít megérteni, feltárni és feloldani a testi problémáink lelki gyökerét. A feltárást az 1 éves korunkig terjedő Indítóprogramra való fókuszálás és bizonyos, akár egész életen átívelő ismétlődések keresése segíti.

A családállítás, mint eszköz, mint módszer hatalmas lehetőséget ad minden résztvevőnek abban, hogy kinyíljon a szeme önmagát illetően, hogy felismerhesse, hogy mire tanítják az élethelyzetei, milyen tükröt mutatnak a körülötte élők, s így, mindezt felismerve, s a ránk eső felelősséget vállalva a problémák megoldódnak, elillannak, mert már nincs szükségünk rájuk, mert az általuk hordozott tanulságot már megértettük.

Időpont: április 30. szombat  1/2 10- kb. 18:00 óráig
Helyszín: Lótuszvirág Önismereti Műhely, Bp. XI. kerület, Kanizsai utca 26.
Részvételi díj állítóként: 25e Ft
(Ha csak segítőként veszel részt: 15e Ft)

A program részei:

Felvezető beszélgetés: bevezetés az Önismeret világába, alapvető ok-okozati összefüggések az életünkben, ehhez képest mit adhat a családállítás, mit keresünk, mi a cél, mi a legpontosabb nézőpont ezzel kapcsolatban. A családállítás tanításainak, üzeneteinek befogadásának előkészítése.
Családállítás (állításonként kb. 1-1,5 óra)
A létszám kiscsoportos (5-6 fő), jelentkezz időben! Ha jelentkeztél, de mégsem tudsz részt venni, kérlek, hogy ezt minimum 48 órával a kezdés előtt jelezd, hogy még legyen még másnak lehetősége eljönni, vagy kérlek, küldj magad helyett valakit.

A jelentkezéseteket az info@lelekmedicina.hu e-mail címre várom.

Szeretettel várok Mindenkit! 

Borza Zsuzsi
20/590-46-36
info@lelekmedicina.hu
www.lelekmedicina.hu